· 

Hoe ik meer duidelijkheid bekom bij mijn coachees en hoe jij dat ook kan!

Wanneer je de juiste vragen stelt, krijg je de juiste antwoorden!

 

Het doel is om meer duidelijkheid te brengen in wat gezegd wordt. Een voorbeeld: je bedrijf reorganiseert en je maakt je zorgen om je job. Je hebt een gesprek me je leidinggevende en die zegt: "Heb er maar vertrouwen in dat het goed afloopt!". Je bent niet echt opgelucht na zijn reactie en wanneer je weer aan je bureau zit, stel je je toch wel wat vragen. Een volgende keer blijf je niet meer perplex achter maar kan je wel de volgende vragen stellen: * Wat bedoel je met een goede afloop? * Wat betekent dat concreet voor mij? * Wat wil dat zeggen dat ik daar vertrouwen in moet hebben? Luister naar de woorden die gezegd worden en ga in op woorden die abstract zijn. Stel open vragen zodat de concrete invulling van bvb 'goede afloop' duidelijk is voor jou. Nog een tip om je te bekwamen in meer duidelijkheid behalen met minder woorden: oefenen, oefenen en oefenen!