Getuigenissen coaching


Hier lees je getuigenissen van mensen die een coachingtraject gevolgd hebben.

Om hun privacy te garanderen, staan deze getuigenissen anoniem op de website.


 

Dynamische aanpak. Lieve neemt tijd om een vertrouwensband op te bouwen. No-nonsense :-)

 


 

Door de uitleg van Lieve en de diepgaande gesprekken heb ik snel resultaat geboekt.

 


Voor ik bij Lieve in coaching kwam worstelde ik met hoe ik omging met bepaalde dingen. Ik merkte dat ik bepaalde gebeurtenissen moeilijk kon plaatsen, kanaliseren of loslaten, waardoor ik mij moeilijk kon concentreren op mijn werk en eindeloos bleef piekeren en moeilijk kon slapen. Ik wou dus een oplossing vinden om ‘negatieve’ dingen even te parkeren want dit had een te grote invloed op mijn algemene gemoedstoestand terwijl ik normaal gezien een heel vrolijk persoon ben.

 

Omdat ik merkte dat ik er op mijn eentje niet uitkwam heb ik een 15-tal coaches opgezocht en met elkaar vergeleken, en na een telefonische kennismaking was ik ervan overtuigd dat Lieve de geschikte persoon was om mij te helpen. Een goeie beslissing, want dankzij een gekaderd en vastomlijnd traject heb ik nu het gevoel dat ik ‘de dingen’ beter beheers.

 

We gingen aan de slag met mijn gedachten, welke gevoelens daarbij kwamen kijken en hoe ik in mijn kracht kon blijven staan, hoe ik ervoor kon zorgen dat externe dingen minder invloed hebben op mijn dagelijkse denken, doen en laten. Ik leerde dingen beter plaatsen, kaderen, in perspectief zetten en ook positiever evalueren, kijken naar het grotere plaatje en beseffen waar ik invloed op heb en waar niet. Vooral het loslaten wat je zelf niet in de hand hebt, en weten dat je eigenlijk enkel kunt beïnvloeden hoe jij naar dingen kijkt en zelf beslist hoe je ermee omgaat waren voor mij een eye-opener die ik dagdagelijks toepas. Niet enkel meer voor de ‘problemen’ waarvoor ik in eerste instantie bij Lieve kwam maar ook in alledaagse kleine dingen, ik vind dat de coaching mij dus ook in andere opzichten echt verrijkt heeft. 

 

Ik raad een traject bij Lieve zeker aan aan anderen (wat ik ook al gedaan heb ondertussen) en eigenlijk al heel ‘low profile’ – vanaf het moment dat je met iéts zit, eender wat, kan het al enorm opluchten om er gewoon eens over te babbelen tegen iemand. Lieve luistert naar jou, écht naar JOU, zonder oordeel, en geeft je een zeer veilig gevoel: alles is oké. Alles is goed, gewoon zoals het is, want ‘het is’. Vanuit die veiligheid durft Lieve je ook uitdagen, vragen stellen waar je eigenlijk nog niet hebt bij stilgestaan, die misschien op ’t eerste zicht confronterend kunnen lijken maar waarvan het doel steeds is om jou mee op jouw pad te helpen.

 


 

De naam "Uit Jezelf" is uiterst toepasbaar, gezien Lieve de kunst bezit om de juiste vragen op het juiste moment te stellen en op deze manier nieuwe inzichten naar de voorgrond brengt. Inzichten welke verdoken zaten onder belemmerende gedachten. Een constante tijdens de coaching was de holistische aanpak van Lieve: je gedrag, je persoonlijkheid, waarden, identiteit, overtuigingen alsook je visie en de link naar maatschappelijke uitdagingen komen aan bod. Ik heb samen met Lieve nieuwe gedachten mogen ontdekken welke voor meer geluk en zelfvertrouwen zorgen, hetgeen me meer werk- en levensgeluk bezorgt.


Ik wil je ook nog bedanken voor jouw ondersteuning, begeleiding en coaching in mijn niet zo goede periode waarbij ik mijzelf beetje bij beetje kon heropbouwen en terugvinden. Mijn grootste vooruitgang heb ik wel geboekt vanaf het moment dat ik voor mijzelf beslist had dat ik niet meer terug ging naar de eerste werkgever alhoewel ik fijne collega’s ging achterlaten en andere verworvenheden...Met de nieuwe en opgeklaarde inzichten en de heroverde zelfkennis die ik bij jou heb opgestoken kan ik nu weer verder in mijn loopbaanvervolg! Ik ben blij dat mijn intuïtie mij destijds naar jou geleid heeft als perfectionisme coach. Het werd zoveel meer…Oprecht dankjewel hiervoor!


Ik werk al jaren in dezelfde school. Onlangs heb ik mijn overplaatsing gevraagd naar een school dichter bij huis. In de nieuwe school moet ik nog veel hulp vragen en alles uitpluizen. Vaak krijg ik geen concrete antwoorden en loopt de communicatie mank.

 

Ik voel me een buitenbeentje. Ik mis mijn oude school en heb ik spijt van mijn keuze.

 

Ik heb de stap gezet naar loopbaancoaching omdat ik op een positieve manier wil omgaan met mijn keuze. En ik wil op het moment zelf duidelijk maken wat ik te zeggen heb. Nu hou ik me in.

 

Tijdens het traject heb ik mijn eigen valkuilen in mijn communicatie ontdekt. Ik ben me ervan bewust geworden dat ik interpreteer wat anderen zeggen en doen vanuit mijn eigen wantrouwen.

 

Nu heb ik gemoedsrust gevonden in verband met mijn keuze van de nieuwe school. Ik heb geleerd om minder kritisch te zijn voor mezelf en voor anderen. Ik weet nu dat als een collega de dingen anders wil aanpakken dan ik het zou doen, dat dat ook OK is.

 

Mijn zelfvertrouwen is gegroeid! Wie ik ben, hangt niet meer af van anderen. Ik ben immers OK zoals ik ben!

 

Ik bewonder Lieve voor haar geduld waarmee ze alles in een ander perspectief plaatst zodat mijn wijze van denken ook wat bijgesteld werd. Ze heeft me warm onthaald en creëert telkens weer een ontspannen sfeer.


 

Waarom ik de stap gezet heb naar loopbaancoaching? Mijn contract liep ten einde en ik vroeg me af welke richting ik uit zou gaan. Ik merkte dat ik weinig zelfvertrouwen had en dat ik mijn draai niet kon vinden. Nu, na het traject, heb ik meer inzicht gekregen in mijn functioneren en heb ik zelfs al gesolliciteerd! Ik waardeer de persoonlijke aanpak van Lieve. Ze spitst de coaching toe op heel concrete situaties. Dit maakt de transfer naar de praktijk gemakkelijker en ook echt mogelijk. Voor mij was dit traject een heel leuke ervaring!


Voor ik bij Lieve kwam was ik iemand die zeer ongeduldig was en conflicten opzocht. Ik was voor veel mensen niet de meest aangename persoon. En ik was ook zeer resultaatgericht als manager waardoor ik niet genoeg interesse toonde in de mindere Goden die bij mij werken.

 

Ik heb de stap naar coaching niet zelf gezet, maar ik ging in op het voorstel van mijn CEO, die zei dat ik er daardoor veel beter zou uitkomen en het een soort van bevrijding voor mij zou zijn. En hij had meer dan gelijk.

 

Ik heb geleerd dat ik me bij  de zaken die mij minder populair maakten mij ook een slecht gevoel als gevolg gaven. Ik ben veel rustiger geworden, veel aangenamer voor iedereen.

 

Mijn vrienden snapten er niets van hoe het kwam dat ik een veel aangenamer persoon geworden ben zonder dat daar voor hen een zichtbare aanleiding voor was. Ook op gebied van geduld heb ik geleerd dat het zinloos is ongeduldig te zijn terwijl je wacht op iets waar je zelf geen invloed op hebt.

 

Ik stond er enorm voor open maar had nooit zo een enorm effect verwacht, zeker als ik de feedback van de mensen rondom mij hoor. Dit waren 2 zaken die bij mij gecorrigeerd moesten worden.

 

Als je zelf met zoiets zit, iets die jou mits een correctie op één of meerder punten excellent zou maken…. Dan is Lieve zeker een aanrader.

 

Ik ben nog steeds resultaat gericht, maar Lieve heeft resultaat geboekt!


Voor ik in coaching ging bij Lieve had ik last van mijn perfectionisme en faalangsten. Ik was een zwart-wit – denker en een pleaser. Ik trok me enorm veel aan wat anderen over mij zouden denken. Ik had enorm veel angst dat ik niet zou slagen op mijn praktijkstage. Soms gingen mijn gedachten alle kanten op met als gevolg dat ik niet gefocust was op waar ik mee bezig was.

 

Het was mijn mentor die me aanraadde om hulp te zoeken. En dat heb ik ook gedaan omdat ik echt wou slagen. Het is immers mijn laatste jaar en dan ben ik afgestudeerd. Vermits vroegere trajecten me niet veel gebracht hadden, ben ik op zoek gegaan naar iemand die me echt kon helpen bij mijn angsten en perfectionisme. Zo ben ik bij Lieve van Uit Jezelf terechtgekomen.  Ze is NLP- en perfectionismecoach. Ik herkende onmiddellijk de symptomen van perfectionisme bij mezelf.

 

Het coachingtraject bij Lieve heeft me meer gebracht dan ik verwacht had! Ik heb mijn diploma gehaald en heb ondertussen ook werk gevonden. Ik geloof in mezelf en ben innerlijk rustig. De coaching heeft zelfs een positieve impact op mijn dagdagelijks leven. Vroeger vond ik niets interessant en gamede ik uren aan een stuk. Nu is het alsof al mijn interesses vrijgekomen zijn. Ik vind vele dingen interessant en lees er veel over. Ik spreek weer af met vrienden en ik voel me er goed bij. Vroeger maakte ik me voortdurend zorgen over wat ze over mij zouden denken.

Kortom, ik ben supertrots op mezelf!

 

Een traject bij Lieve is een echte aanrader. Ze werkt zowel op bewust als op onbewust niveau. En ze geeft ook veel informatie over wat er speelt. Dat bracht me ook weer nieuwe inzichten. 


 

 

 

 

Lieve begeleidt op een rustige en doelgerichte manier. Doordat ze blijft doorvragen, kwam ik tot de vraag waar het werkelijk om ging. Ze slaagde er in om alle informatie mee te nemen tijdens het coachgesprek en zo stapsgewijs verder te gaan. Ze behield het overzicht en tegelijk diepte ze het punt waar het over ging op een heldere en vriendelijke manier uit. Het was fijn om met Lieve samen te werken.


Ik kan zeggen dat ik binnengekomen ben met weerstand... en dat die weerstand al na 5 minuten verdwenen was! Ik ben blij verrast van de manier waarop en de snelheid waarmee Lieve issues aan de oppervlakte brengt.


Ik waardeer de flexibiliteit van mijn loopbaancoach om de sessies via e-coaching te geven (omwille van de corona maatregelen), zonder een verlies aan kwaliteit m.b.t. de inhoud van de coaching. Doorheen de sessies had ze een duidelijke en gestructureerde aanpak om mij te begeleiden in het behalen van mijn doelen.


Lieve, ik wil je ook bedanken voor al jouw hulp. Je hebt me op mijn gemak gesteld tijdens alle sessies en me veel inzichten gegeven. Grote appreciatie voor jouw coachingtalent 🙂


Ik botste al jaren op dezelfde muur: ook al had ik mijn verleden uitgespit, zelfhulpboeken tot op het bot bestudeerd en nageleefd, ik slaagde er niet in bepaalde patronen in mijn houding te veranderen. Lieve en haar NLP-coaching hebben daar op enkele weken tijd een enorme verandering in gebracht, zonder daarbij aan mijn eigen "ik" te raken. Dit heeft mij op professioneel - en op privévlak enorm geholpen. Eerlijk gezegd, had ik nooit durven hopen dat je je als mens nog zo zou kunnen bijsturen. Enorme aanrader dus!


 

 

 

 

Lieve werkt goed gestructureerd en geeft je tijd om na te denken. Haar tips hebben me geholpen om alles wat gebeurde op het werk, terug in goede banen te leiden. Ik heb ontdekt dat goede communicatie belangrijk is in het  bekomen van de nodige informatie. Het helpt me relativeren en de zaken op een andere manier bekijken zodat ik rustiger ben. Het is al heel lang geleden dat ik me nog zo relaxed gevoeld heb!


De stap naar NLP-coaching is er gekomen omdat ik al jaren regelmatig in therapie ging om over mijn problemen te praten. Maar ondanks het feit dat praten natuurlijk heel goed is, had ik daar op een gegeven moment genoeg van. Ik wilde effectief iets veranderen in mijn eigen gedrag waar ik me dikwijls aan stoorde. Deze verwachting werd voor mij voor 200 % ingelost, nieuwe te volgen wegen hebben zich geopend, als voorbeeld kan ik verwijzen naar het feit dat Lieve me zei dat iemand in de eerste plaats een goede relatie met zichzelf zou moeten hebben. Dat wist ik wel maar op de één of andere manier was dat nooit echt binnen gekomen bij mij. Lieve heeft het mij op een andere manier uitgelegd en nu begrijp ik het wel.  Ik ben nu veel meer blij met wat ik doe, blij met mezelf.

 

De andere belangrijke dingen die ik geleerd heb zijn

  • Ik kan mezelf altijd herpakken
  • Stoor je niet aan maatschappelijke problemen, doe het zelf op een goeie manier
  • Ik ben een goede gids want ik weet veel en ik doe de mensen lachen
  • Ga open minded in een moeilijk gesprek en laat de echte ik zien

Ik zou NLP-coaching zeker aanraden! Absoluut voor personen die vast zitten in het verleden. Het herprogrammeren is heel eenvoudig en heeft bij mij in elk geval geholpen.


Dag Lieve, ik wou je graag nog even langs deze weg bedanken voor de aandacht , tijd en moeite die je gedaan hebt om me te helpen.

 

Het was een zeer leerrijke ervaring voor mij. Het deed deugd om die zaken eens grondig te kunnen bespreken. Je aanpak en begeleiding hebben me geholpen in nadenken over wat voor mij zeer belangrijk is in de huidige werkcontext (positiever denken en voelen), maar ook verder gemotiveerd om na te denken over waarden en welke (andere) werkcontext ik wil. 


Tijdens het coachingtraject heb ik mezelf echt wel beter leren kennen. Nu ben ik in staat om mezelf te sturen zodat ik niet meer in mijn oud patroon herval. Ik ben in coaching gekomen omdat ik heel weinig zelfvertrouwen had en twijfelde aan mezelf. Ik durfde zelf geen beslissingen nemen; dat deden anderen voor mij. Wat me innerlijk kwaad maakte. Dankzij de coaching kan ik vanop een afstand naar mezelf, naar anderen en naar vervelende situaties kijken. Ik ben in staat om even stil te staan en mijn gedachten stil te zetten. Zo kan ik vanuit wat ik wil, beslissingen nemen en reageren. Na het opstellen van het overzicht van mijn patronen tijdens mijn leven, is er een hele ballast van mijn schouders gevallen. Precies alsof er op de ctrl-alt-del-toets gedrukt werd. Ik kreeg plots meer ruimte in mijn hoofd, mijn geest staat meer open om nieuwe zaken te leren. Ik heb nu ook meer zin in nieuwe sociale contacten.


Bij Lieve kon ik mezelf zijn. Lieve put uit meerdere oefeningen en kennis. Er wordt ook al eens gelachen. En er wordt, indien nodig, in de diepte gegaan of gekaderd in theoretische context. Helder A3 overzicht (= VORK) meegekregen van het hele traject!


Een jaar na haar traject bij Uit Jezelf, liet een klant me het volgende weten: "Ik ben nog steeds heel tevreden dat ik bij jou terecht gekomen ben. Zoals je zei, werken de krachtige methodes die jij gebruikt nog steeds door. Wanneer ik nog eens coach nodig heb, zal ik niet aarzelen om terug bij jou aan te kloppen!"


Lieve slaagt erin om een goede sfeer te creëren om openhartige gesprekken te voeren. Ik heb niet alleen inzicht gekregen in de mechanismen die me afremden; ik heb ook een tool om mijn knelpunten in mijn dagelijkse leven aan te pakken.


Lieve is een warme hartelijke vrouw. Ze heeft een enorme kennis en bagage die ze op een authentieke manier toepast op verschillende vraagstukken en doelen die ik had. Ze is zo krachtig in haar vraagstelling en feedback geven op een manier die aanzet tot zelfreflectie.


 

 

 

Naast het krachtig coachkader, vond ik het fijn om te horen dat ik niet alleen ben in sommige van mijn gedachten. Wat heel duidelijk binnengekomen is, is dat hoe ik ben een invloed heeft rondom mij, zonder dat er een actieplan moet ontwikkeld worden, of een of andere 'moet' aan te pas komt. Ik leer nu om dingen te formuleren zoals ik ze graag zou hebben in plaats van wat ik zeker niet wil. Dit creëert een heel andere gedachtestroom. 


Na mijn coachingstraject bij Lieve heb ik een beter inzicht in waarom ik in bepaalde situaties verkeerd reageer. Ik ken nu de tools en pas deze ook toe in stress-situaties zodat ik beter met die moeilijke situaties om kan. 


Ik ben bij Lieve gekomen omdat ik vaak worstel met emotioneel geladen gevoelens. Hierdoor kon ik mijn gedachten niet juist verwoorden waardoor ze alle kracht verloren. Als reactie daarop werd ik gefrustreerd, kwaad en zat ik vaak met een slecht gevoel vanbinnen waardoor mijn energiepijl snel onder 0 zat.


Door de coaching heb ik geleerd dat ik negatieve gedachten kon omzetten naar positieve, waardoor de rust veel langer behouden wordt, mijn woorden meer positieve kracht kregen en ik mezelf weer goed ging voelen omdat ik na lange tijd eindelijk de woorden terugvond om echt uit te leggen waar het over ging. Zonder mij te laten "lijden" door negatieve gedachten en gevoelens.
 
Daar komt ook nog bij dat ik met een psychische aandoening te kampen heb en daardoor zijn we eens gaan kijken wie ik ben van karakter en wat juist de ziekte is. Door te kijken wie ik ben als persoon, mijn eigen kwaliteiten, heb ik mijn ziektebeeld ook beter leren aanvaarden en daardoor is het besef ontstaan dat ik de ziekte heb, maar ik ben ze niet!
 
Als laatste heb ik een oefening mogen ervaren, heel rustig opgebouwd en op mijn tempo, rond 2 delen in mij. Het ene deel gaf mij rust, sereniteit en stabiliteit, het andere deel gaf angst, kwaadheid en agressie. Ik heb geleerd deze 2 te aanvaarden en er op te letten dat geen een van de twee de bovenhand haalt. We zijn ook gaan ontrafelen wat elk deel van betekenis kan zijn voor het ander zodat er een evenwicht kan ontstaan. Deze oefening was heel confronterend maar zoals ik al eerder zei, het was op mijn tempo.
 
Na elke sessie heb ik steeds een mooie samenvatting gekregen waardoor als het thuis weer effe moeilijk was, ik steeds beroep kon doen op onze coaching.
 
Is het moeilijk om zelf te veranderen? Soms best wel, maar ik geloof stellig dat als je iets echt wilt bereiken, dat ook lukt. Eventueel met begeleiding en ik ben zeer blij dat ik deze coaching gevolgd heb want het heeft mij in positieve zin veel vooruitgeholpen in mijn leven. 

 

Bedankt!

 


 

 

 

 

ADHD diagnose met voornamelijk concentratieproblemen aanwezig sinds kinderjaren. Na een aantal sessies bij Lieve voelde ik me zekerder worden, ik kreeg meer zelfvertrouwen. De coaching heeft me versterkt, ik kan me veel beter focussen. Ik wil er staan als mezelf, en de medicatie wordt verder afgebouwd….


Ik ben er doelbewust mee bezig en heb me een nieuwe mindset eigen gemaakt. Kiezen hoeft niet verliezen te zijn maar het geeft juist meer energie. Op weg naar zelfvertrouwen heb ik al een paar dingen gerealiseerd: zelfstandig wonen en het “ik “ bekijken in mijn relatie. Ik ben op het goede pad naar meer zelfvertrouwen en bewust zijn voor dingen. 


Lieve is een warme vrouw die me stap voor stap dingen doet inzien. Heel rustige locatie. Gevarieerde oefeningen.


Het feit dat er verder wordt gekeken om te zien wat er allemaal meespeelt. Dat je een actieplan hebt waar je ondertussen mee aan de slag kan.


Het is belangrijk te beseffen dat je aan sommige dingen niets kan veranderen, maar dat ik zelf kan bepalen hoe ik daar mee omga. Mijn zelfbeeld is wel wat verbeterd. Het feit dat ik nu dingen onderneem wat ik vroeger niet zou gedaan hebben, helpt daar bij.