Perfectionismecoaching - OCP-methodiek

Perfectionisme, van last naar kracht


 

Perfectionisme ontstaat soms vroeg in het leven en heeft verschillende verschijningsvormen. De basisgedachte van iemand met perfectionisme is ‘Ik ben niet oké’. Als kind of volwassene heb je een enorme drang naar bevestiging en heb je dikwijls het gevoel te ‘moeten’. Schuldgevoelens en faalangst zijn kenmerkend voor mensen met perfectionisme.

 

Perfectionisme is een belemmerend patroon dat vanuit het onbewuste het denken, doen en voelen van vele kinderen en volwassenen stuurt op een manier die niet efficiënt is. Misschien herken je je wel in de symptomen van perfectionisme.

 

De OCP-methodiek is een krachtige en toch zachte methodiek om mensen te bevrijden van de last ten gevolge van hun perfectionisme. De OCP-methodiek zet mensen weer in hun kracht. OCP staat voor Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme en is in 2013 ontwikkeld door Marcel Hendrickx van het Ontwikkelingsinstituut vanuit zijn jarenlange ervaringen in zijn coachpraktijk. Marcel was in 2009 en 2010 mijn NLP trainer. In 2017 leerde ik bij hem de OCP-methodiek aan die zijn oorsprong vindt in NLP. 

 

Tijdens een OCP-traject herstellen we de samenwerking tussen je denken (linkerhersenhelft) en je voelen (rechterhersenhelft). Je krijgt meer inzicht in hoe het patroon van perfectionisme je stuurt en je storende symptomen nemen af. Voor dit traject zijn 4 of meer sessies nodig van 1 tot 1,5 uur.

 

Na een OCP-traject neemt de kwaliteit van je leven toe en voel je je echt bevrijd. 

 

Uit Jezelf is gecertificeerd in de OCP-methodiek die uitsluitend wordt toegepast door hiervoor in het Ontwikkelingsinstituut opgeleide en gespecialiseerde OCP-coaches.

 

Praktische info

Een coachinggesprek kan enkel op afspraak. Wanneer, waar en frequentie wordt in onderling overleg bepaald. Een coachinggesprek duurt 1 tot 1,5u en kan enkel op afspraak  De gesprekken gaan door in:

  • praktijk Uit Jezelf - Weterbeekstraat 44 - 3360 Bierbeek
  • praktijk Ruisbroekmolen - Ruisbroekstraat 18A - 3360  Bierbeek (woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag)

 

De algemene voorwaarden van Uit Jezelf vind je hier.

 

Heb je nog vragen? Dan hoor ik het graag!