TEAMONTWIKKELING - Een sterk onderbouwde methodiek

De Ontwikkelcirkel ©


 

Als ontwikkelingsgerichte coach baseer ik me op de methode van de Ontwikkelcirkel © bedacht door Rudy Vandamme in zijn 30-jarige praktijk als coach en onderzoeker. Hij deed onderzoek naar teams in zowel het onderwijs als organisaties. Hij integreert de consent methode en deep democracy in gelaagd ontwikkelingsgericht werken met groepen. Bekijk onderstaand filmpje voor meer uitleg.

 

 

Tijdens een Ontwikkelcirkel © kijken we verder dan wat we doen. We kijken eerst naar binnen: wie zijn we als team? Waarin hebben we als team te ontwikkelen? Als gevolg hiervan ontstaat er meer verbinding, meer collegialiteit tussen de teamleden. Dan kijken we naar buiten: wat hebben we te doen als team? Hoe brengen we ons ontwikkelingsthema in de praktijk? Welk effect zal dat hebben op ons team? Wat zullen onze klanten zeggen als we meer menselijkheid in onze organisatie brengen? Voor onderwijs: wat zal het effect zijn op de leerlingen wanneer leraren en directie aan de slag gaan met hun ontwikkelingsuitdagingen? Hoe zullen de ouders het team ervaren als we als team evolueren? 

 

                                                                                  "Deze teamcoaching geeft perspectief om als directieteam te groeien. Lieve speelt in op de behoeften van het team. Je komt in korte tijd met

de hele groep tot de essentie."

Ondertussen worden de patronen van het team blootgelegd: hoe gaan we om met moeilijke situaties? Met medewerkers? Met onze leerlingen of studenten? Hoe reageren we naar onze collega's, naar onze klanten? Wat kunnen we hierin verbeteren?