Over mezelf


Vanuit mijn overtuiging dat je zelf je verantwoordelijkheid kan opnemen voor de keuzes die je maakt in je leven en voor je eigen ontwikkeling, ben ik opleidingen gaan volgen aan Het Ontwikkelingsinstituut en andere opleidingscentra.

  • Master Practitioner NLP (2 jaaropleidingen)
  • Professionele Ontwikkelingsgerichte Coach (jaaropleiding)
  • Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme - OCP-methodiek (jaaropleiding)
  • Ontwikkelingsgericht Coachen van Teams. Facilitator van Ontwikkelcirkels (halfjaar opleiding)
  • Bemiddelingsgericht werken
  • Charismatisch spreken

Daarnaast heb ik nog tal van andere kortlopende opleidingen gevolgd en beschik ik over mijn 20-jarige ervaring als lerares in het hoger secundair onderwijs. Van opleiding ben ik master in de fysica.

 

Gepassioneerd door en gedreven om die ontwikkelingsgerichte benadering uit te dragen richtte ik in 2012 Uit Jezelf op. 

 

Hoe het allemaal begon

Na 20 jaar fysica, wiskunde en verschillende projectvakken gegeven te hebben, ben ik wegens gezondheidsproblemen moeten stoppen met lesgeven. Tijdens mijn onderwijscarrière heb ik ervaren dat hoe beter ik me in mijn vel voelde, hoe beter het ging in de klas. Ik heb toen ook al verschillend trajecten doorlopen die te maken hadden met persoonlijke ontwikkeling, omdat ik besefte dat je eigen groeiproces een enorme impact heeft op jezelf én op je omgeving.

 

Na een jaar thuis was ik al wat hersteld en ben ik de aan de opleiding tot practitioner NLP begonnen. En dat was echt voor mezelf. Tijdens het traject stelde ik vast dat mijn analytisch denkvermogen een krachtig instrument is voor het begeleiden van mensen tijdens de oefeningen. Ik kan snel to the point gaan. Dankzij de NLP-opleidingen heb ik ook mijn gevoelskant verder ontwikkeld. Denken en voelen gaan immers samen. Ik ontdekte ook dat ik mensen zou kunnen coachen op een manier die me echt wel ligt. Toch heb ik na de master NLP-opleiding nog een jaar gewacht om met de coachopleiding te starten. "Ben ik wel goed genoeg?" "Ga ik dat wel kunnen?" "Wie ben ik om me coach te noemen?" Allemaal beperkende overtuigingen die me ervan weerhielden om de coachopleiding te starten. En maar goed ook. Tijdens dat jaar heb ik alles laten bezinken en voelde het voor mij echt wel goed aan om de volgende stap te zetten. 

 

Lieve Vander Linden van Uit Jezelf
Lieve Vander Linden van Uit Jezelf

Een jaar later dus, na het infomoment over Ontwikkelingsgericht Coachen bij het Ontwikkelingsinstituut heb ik me ingeschreven voor de coachopleiding. Het ontwikkelingsgerichte gedachtegoed en het ermee gepaard gaande VORK-model, was echt mijn ding.  Het sloot volledig aan bij mijn visie over persoonlijke ontwikkeling. De VORK is het kader waarin in coach. NLP blijkt dan een heel goed instrument om m.b.v. oefeningen met mijn coachees aan de slag te gaan

Ondertussen ben ik ook facilitator van teams. Ik heb de opleiding Ontwikkelingsgericht Coachen van Teams gevolgd. Ook hier is de team-VORK het kader waarin ik een team begeleid. Tot slot heb ik me geperfectioneerd in perfectionisme met de OCP-methodiek. 

 

Vanwaar de naam Uit Jezelf?

Alle antwoorden zitten in jezelf. Je beseft het alleen niet altijd. Door mijn specifieke en ontwikkelingsgerichte manier van vragen stellen, komen antwoorden en nieuwe inzichten vanUit Jezelf naar boven. Je zet dan vanUit Jezelf stappen in je verdere ontwikkeling. Belemmerende overtuigingen worden vervangen door overtuigingen die wel werken. Je voelt je sterker en gelukkiger. 

 

Missie

Het is mijn missie mensen te faciliteren in:

  • het vinden van duurzaam geluk
  • het ontwikkelen van hun menselijk leiderschap
  • bewustwording dat ze deel zijn van een Groter Geheel en dat ze daar een impact op hebben

NPOW

Samen met Rudy Vandamme (de grondlegger van het ontwikkelingsgericht gedachtegoed) en collega coaches, hebben we een Netwerk voor Professionals in Ontwikkelingsgericht Werken (NPOW) opgericht. We nemen het voortouw in de transitie die de samenleving doormaakt. We moedigen leidinggevenden, CEO's, medewerkers, onderwijsmensen, coaches,...  aan om zingeving en bewustwording van het grotere geheel centraal te stellen. Heb je interesse? Neem gerust contact op en neem alvast een kijkje op de website www.ontwikkelingsgericht.org

 

Youth at Risk (YAR)

Van 2010 tot 2015 ben ik vrijwilligster geweest bij Youth At Risk (YAR). Deze organisatie begeleidt jongeren die met het gerecht in aanraking zijn gekomen of die een problematische opvoedingssituatie hebben. Elke jongere krijgt een persoonlijke coach (= vrijwilliger). Het programma laat jongeren ervaren dat ze vanuit hun eigen verantwoordelijkheid (=  UIT JEZELF!!) keuzes kunnen maken, waardoor zich nieuwe mogelijkheden aandienen.

 

Wil je zelf ook kennis maken met de visie van YAR en een jongere coachen? Ga naar www.yarvlaanderen.be Je krijgt een degelijke opleiding!