Over mezelf

Vanuit mijn overtuiging dat je zelf je verantwoordelijkheid kan opnemen voor de keuzes die je maakt in je leven en voor je eigen ontwikkeling, ben ik opleidingen gaan volgen aan Het Ontwikkelingsinstituut en andere opleidingscentra.

  • Master Practitioner NLP (2 jaaropleidingen)
  • Professionele Ontwikkelingsgerichte Coach (jaaropleiding)
  • Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme - OCP-methodiek (jaaropleiding)
  • Ontwikkelingsgericht Coachen van Teams. Facilitator van Ontwikkelcirkels (halfjaar opleiding)
  • Bemiddelingsgericht werken

Daarnaast heb ik nog tal van andere kortlopende opleidingen gevolgd en beschik ik over mijn 20-jarige ervaring als lerares in het hoger secundair onderwijs. Van opleiding ben ik master in de fysica.

 

Gepassioneerd door en gedreven om die ontwikkelingsgerichte benadering uit te dragen richtte ik in 2012 Uit Jezelf op. 

 

Vanwaar de naam Uit Jezelf?

Alle antwoorden zitten in jezelf. Je beseft het alleen niet altijd. Door mijn specifieke en ontwikkelingsgerichte manier van vragen stellen, komen antwoorden en nieuwe inzichten vanUit Jezelf naar boven. Je zet dan vanUit Jezelf stappen in je verdere ontwikkeling. Belemmerende overtuigingen worden vervangen door overtuigingen die wel werken. Je voelt je sterker en gelukkiger. 

 

Missie

Het is mijn missie mensen te faciliteren in:

  • het vinden van duurzaam geluk
  • het ontwikkelen van hun menselijk leiderschap
  • bewustwording dat ze deel zijn van een Groter Geheel en dat ze daar een impact op hebben

NPOW

Samen met Rudy Vandamme (de grondlegger van het ontwikkelingsgericht gedachtegoed) en collega coaches, hebben we een Netwerk voor Professionals in Ontwikkelingsgericht Werken (NPOW) opgericht. We nemen het voortouw in de transitie die de samenleving doormaakt. We moedigen leidinggevenden, CEO's, medewerkers, onderwijsmensen, coaches,...  aan om zingeving en bewustwording van het grotere geheel centraal te stellen. Heb je interesse? Neem gerust contact op en neem alvast een kijkje op de website www.ontwikkelingsgericht.org

 

Youth at Risk (YAR)

In september 2010 ben ik gestart als vrijwilligster bij Youth At Risk (YAR). Deze organisatie begeleidt jongeren die met het gerecht in aanraking zijn gekomen. Elke jongere krijgt een persoonlijke coach (= vrijwilliger). Het programma laat jongeren ervaren dat ze vanuit hun eigen verantwoordelijkheid (=  UIT JEZELF!!) keuzes kunnen maken, waardoor zich nieuwe mogelijkheden aandienen.

Wil je zelf ook kennis maken met de visie van YAR en een jongere coachen? Ga naar www.yarvlaanderen.be Je krijgt een degelijke opleiding!