OVER MEZELF

Vanuit mijn overtuiging dat je zelf je verantwoordelijkheid te nemen hebt voor de keuzes die je maakt in je leven, ben ik opleidingen gaan volgen aan Het Ontwikkelingsinstituut en andere opleidingscentra.

  • Master Practitioner NLP (2 jaaropleidingen)
  • Professionele Ontwikkelingsgerichte Coach (jaaropleiding)
  • Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme - OCP-methodiek (jaaropleiding)
  • Ontwikkelingsgericht Coachen van Teams. Facilitator van Ontwikkelcirkels (halfjaar opleiding)
  • Bemiddelingsgericht werken
  • Charismatisch spreken

Daarnaast heb ik nog tal van andere kortlopende opleidingen gevolgd en beschik ik over mijn 20-jarige ervaring als lerares in het hoger secundair onderwijs. Van opleiding ben ik master in de fysica.

 

Gepassioneerd door en gedreven om die Ontwikkelingsgerichte Benadering ® uit te dragen richtte ik in 2012 Uit Jezelf op. 

 

Vanwaar de naam 'Uit Jezelf'?

Alle antwoorden zitten in jezelf. Je beseft het alleen niet altijd. Door mijn specifieke en ontwikkelingsgerichte manier van vragen stellen, komen antwoorden en nieuwe inzichten vanUit Jezelf naar boven. Ik werk zowel op bewust als op onbewust niveau. Je zet dan vanUit Jezelf stappen in je verdere ontwikkeling. Belemmerende overtuigingen worden vervangen door overtuigingen die wel werken. Door met het onbewuste aan de slag te gaan, ervaar je positieve veranderingen op zijnsniveau.

 

Hoe het allemaal begon

 

Tijdens mijn onderwijscarrière heb ik ondervonden dat hoe beter ik me in mijn vel voelde, hoe beter het ging in de klas. Ik heb toen ook al verschillende persoonlijke ontwikkelingstrajecten doorlopen omdat ik besefte en ervoer dat mijn persoonlijk groeiproces een enorme impact heeft op mijn omgeving zoals mijn leerlingen en collega's. Na 20 jaar fysica, wiskunde en verschillende projectvakken gegeven te hebben, ben ik wegens gezondheidsproblemen moeten stoppen met lesgeven.

 

Na een jaar thuis was ik al wat hersteld en heb ik eerst de practitioner en daarna de master NLP - opleiding gevolgd. Dat was echt voor mezelf. Tijdens het traject stelde ik echter vast dat mijn analytisch denkvermogen een krachtig instrument is voor het begeleiden van mensen tijdens de oefeningen. Ik kan snel to the point gaan. Dankzij de NLP-opleidingen heb ik ook mijn gevoelskant verder ontwikkeld. Denken en voelen gaan immers samen. Ik ontdekte dat ik mensen zou kunnen coachen op een manier die me echt wel ligt. Toch heb ik na de master NLP-opleiding nog een jaar gewacht om met de coachopleiding te starten. "Ben ik wel goed genoeg?" "Ga ik dat wel kunnen?" "Wie ben ik om me coach te noemen?" Allemaal belemmerende overtuigingen die me ervan weerhielden om de coachopleiding te starten. En maar goed ook. Ik heb alles laten bezinken en na een jaar voelde het voor mij echt wel goed aan om de volgende stap te zetten. 

 

Het vorkmodel
Lieve Vander Linden van Uit Jezelf

Een jaar later dus, na het infomoment over Ontwikkelingsgericht Coachen bij het Ontwikkelingsinstituut heb ik me ingeschreven voor de coachopleiding. De Ontwikkelingsgerichte Benadering ® en het ondersteunende Vorkmodel ®, zijn echt mijn ding.  Het sluit volledig aan bij mijn visie over persoonlijke ontwikkeling. De VORK is het kader waarin ik coach. NLP blijkt een heel goed instrument om m.b.v. oefeningen met mijn coachees aan de slag te gaan.

 

Ondertussen ben ik ook facilitator van teams. En heb ik de opleiding Ontwikkelingsgericht Coachen van Teams gevolgd. Ook hier is de team-VORK ® het kader waarin ik een team begeleid. Tot slot heb ik me geperfectioneerd in perfectionisme met de OCP-methodiek. 

 

Missie en visie

Het is mijn missie mensen te faciliteren in:

  • het vinden van duurzaam geluk
  • het ontwikkelen van hun menselijk leiderschap
  • bewustwording dat ze deel zijn van een Groter Geheel en dat ze daar een impact op hebben

Wil je verandering in je leven? Begin dan bij jezelf. Je hebt meer invloed dan je denkt! Ik coach je op vier verschillende sporen ( project, identiteit, zelfsturing, groter geheel) zodat je als gehele mens ontwikkelt. Je krijgt geen talenten-, passie-, kleuren- of welke andere persoonlijkheidstest dan ook. Je krijgt wel nieuwe inzichten en tools mee om sterker te staan vanUit Jezelf en om meer zingeving te ervaren. Je van betekenis voelen, begint bij jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Be the change you want to see 

 

 

NPOW

Samen met Rudy Vandamme (de grondlegger van het ontwikkelingsgericht gedachtegoed) en collega coaches, hebben we een Netwerk voor Professionals in Ontwikkelingsgericht Werken (NPOW) opgericht. We nemen het voortouw in de transitie die de samenleving doormaakt. We moedigen leidinggevenden, CEO's, medewerkers, onderwijsmensen, coaches,...  aan om zingeving en bewustwording van het grotere geheel centraal te stellen. Heb je interesse? Neem gerust contact op en neem alvast een kijkje op de website www.ontwikkelingsgericht.org

 

Youth at Risk (YAR)

Sinds 2010 ben ik vrijwilligster bij Youth At Risk (YAR). Deze organisatie biedt jongeren in moeilijkheden tussen 15 en 21 jaar een kans om hun leven weer op de sporen te krijgen. Elke jongere krijgt een persoonlijke coach (= vrijwilliger). Het programma laat jongeren ervaren dat ze vanuit hun eigen verantwoordelijkheid (=  UIT JEZELF!!) keuzes kunnen maken, waardoor zich nieuwe mogelijkheden aandienen. Wil je zelf ook kennis maken met de visie van YAR? Ga naar www.yarvlaanderen.be Je krijgt een degelijke opleiding!