· 

FOMO in tijden van corona

corona
  • Zit je thuis ten gevolge van technische werkloosheid? Of omdat je moet telewerken?
  • Heb je nu meer tijd omdat alle hobby's stilgevallen zijn?
  • Heb je meer tijd omdat je gewoon niet meer buiten mag wegens de corona-maatregelen?

De hamvraag

Wat doe je met die vrijgekomen tijd?

 

Blijkt dat de vroegere (= voor corona) ratrace, nu binnenshuis gekopieerd wordt. 

FOMO - Fear of missing out

De social media puilen uit van: 10 things to do, tips tegen verveling, welke film of welk boek je zeker gezien en gelezen moet hebben, hoe deze uitdagende tijden doormaken, allerlei online workshops, gratis webinars en ja veel tips en trucks om toch wat structuur in je leven te houden tijdens deze corona-tijden.

 

Soms bekruipt me de angst dat ik iets ga missen, FOMO weet je wel. Fear of missing out. Angst om er niet bij te zijn. Zoals dat feestje met vrienden. Of bang om al die belangrijke berichten op social media te missen. FOMO'ers hebben voortdurend de indruk dat ze leuke dingen gaan missen, dat ze niet meer op de hoogte zullen zijn van gebeurtenissen bij hun vrienden. Ze denken dat anderen veel leukere ervaringen hebben dan zijzelf. FOMO'ers zijn altijd op zoek naar de 'juiste' opportuniteit, ze zijn altijd bezig. Het zijn die mensen die tot op het laatste moment wachten om af te spreken want "Er zou misschien nog wel een aantrekkelijkere uitnodiging komen waar ik liever naartoe zou gaan".

Vloedgolf

Die overload op social media overvalt me. Het is als een vloedgolf die op me afkomt en me helemaal dreigt mee te nemen in het FOMO-gevoel. Vandaar dat ik besloten heb om vluchtig te scrollen en om maar gedurende een afgebakende tijd op social media rond te snuisteren. Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik me blijf focussen op wat ik te doen heb als caoch en trainer. Dat geeft me rust.

JOMO - Joy of missing out

Toch ben ik vorige weken op adem kunnen komen. Nog eens in alle rust een boek gelezen, alle dagen gaan wandelen en gewoon in mijn zetel zitten niets doen.

 

Ook de verplichtingen in het huishouden heb ik opzij gezet voor een ander moment. En dat was zalig, dat niets doen!

Ontstaan uit het niets

Uit dat niets doen, is een nieuw idee ontstaan! Het idee om mensen virtueel in een kring te zetten en online te laten delen over een bepaald thema. Niet zomaar een klaagbarak. Wel delen op een diepmenselijke manier zodat we ons weer verbonden voelen met elkaar. 

 

En dan ben ik natuurlijk dankbaar dat er social media zijn om jou uit te nodigen voor mijn online Ontwikkelcirkels over verschillende thema's. 

Schrijf tijdig in want er worden max. 3 deelnemers per cirkel toegelaten.

 

Ik sluit af met de laatste zin uit bovengenoemd artikel:

 

"Naar binnenkeren is een gezondmakend proces

waarbij je veel kunt leren over jezelf en meer open in het leven staat."

 

Lieve Vander Linden van Uit Jezelf

 

PS: Heel wat mensen zijn op zoek naar rust. Als ik doorvraag dan ontdekken mijn coachees dat ze innerlijke rust verlangen. Die innerlijke rust bereik je door te focussen op wat je aan het doen bent. Of dat nu de tafel dekken is of een tekst schrijven. Je brengt je gedachten terug telkens je afgeleid bent.

 


Over de auteur

Lieve Vander Linden van Uit Jezelf heeft 20 jaar onderwijservaring en is trainer, teamcoach,  Ontwikkelingsgerichte NLP-coach, perfectionismecoach en loopbaancoach. Ze werkt volgens het Ontwikkelingsgerichte gedachtegoed ontwikkeld door Rudy Vandamme. (Deep Evolvement ®, Het Vorkmodel ® en de Ontwikkelcirkel ®). 

 

Ze is een gedreven trainer en coach en haalt in korte tijd veel uit de mensen door haar krachtige reflectieve vragen. 

 

Blijf op de hoogte van de activiteiten, nieuwe blogs van Uit Jezelf en krijg tips i.v.m. communicatie en welbevinden. Schrijf je in op de nieuwsbrief en krijg er het gratis e-book Feedback geven met impact bij.


Reactie schrijven

Commentaren: 0