· 

Van 'Ik heb geen tijd' tot 'Ga ik nog wel mezelf zijn?'

Meedoen aan het mastertraject Communiceer vanuit jezelf, heeft een positieve impact op je denken, voelen en doen (= je DVD).  Lees er gerust alle getuigenissen op na. Toch maken sommige deelnemers zich zorgen bij de start van het traject. In deze blog geef ik antwoorden op een aantal veel gehoorde bekommernissen.

Veel gehoorde bekommernissen
 • Ik heb geen tijd om telkens de 3 stappen toe te passen. Ik kan daar toch niet blijven bij stilstaan in de hitte van de strijd? In eerste instantie zal je het 3-stappenplan doorlopen na je moeilijk gesprek. Neem op een rustiger moment even de tijd om te ontdekken wat jou geïrriteerd, impulsief of boos deed reageren. Transformeer je belemmerende overtuigingen naar overtuigingen die wel werken. Door de duur ben je daar zo in geoefend, dat:
  • het 3-stappenplan toepassen een automatisme wordt
  • je veel minder snel geïrriteerd of boos wordt
  • je veel tijd wint omdat je gesprekken efficiënter verlopen

OPGELET: een nieuwe overtuiging vinden die wel werkt, is niet zo eenvoudig als het lijkt. Lukt het niet, neem dan zeker contact op. Dan leid ik je hier door. Of neem deel aan de workshop over emotioneel leiderschap

 • De training 'Effectief en verbindend communiceren met NLP' duurt 3 dagen. Waarom 3 dagen? Die tijd heb ik niet.  Op die drie dagen leer en ervaar je enorm veel! Je hebt tijd nodig om dat allemaal te integreren. Vandaar dat je tussen twee sessies die tijd krijgt om te oefenen in je dagdagelijkse praktijk. Deze training is veel meer dan wat theorie op papier! Het is een training waar je écht iets aan hebt. Je oefent onmiddellijk wat je leert. Tegelijkertijd maak je een persoonlijk ontwikkelingsproces door. Na die drie dagen ga je sneller to the point tijdens je gesprekken en behoud je je energie. Tweemaal winst!
 • Zal ik ooit volleerd zijn? Ja en neen. Ja, want je weet op elk moment wat je weet. En dat is OK! Neen, want als mens zijn we voortdurend in ontwikkeling. Situaties die je van slag maken, kan je aangrijpen om tot nieuwe inzichten over jezelf te komen m.b.v. het 3-stappenplan. Je persoonlijke ontwikkeling is cyclisch en verdiept zich telkens. Je zal wel merken dat je rustiger bent, dat je je minder zorgen maakt en meer geniet van het leven!
 • Als ik te maken heb met weerstand van mijn gesprekspartner, dan moet IK toch niet veranderen? Dan is het toch de andere die wat te leren heeft? Ja, inderdaad, dan heeft je gesprekspartner wat te leren. En jij ook! Leren hoe om te gaan met die weerstand zodat je rustig en vanuit je kracht, respectvol reageert. Je zal versteld staan van het effect op je gesprekspartner wanneer je op de nieuwe manier communiceert!
 • Ga ik nog wel mezelf zijn wanneer ik het mastertraject volg? Jazeker! Tijdens het traject leg je een nieuw fundament van hoe je naar jezelf en de wereld kijkt. Dat fundament gaat over wie je écht bent! Je prikt door je angst en je weerstand. Je ontdekt wat echt belangrijk is voor jou en wat je echt wilt. Je groeit naar je ware zelf. Je speelt geen toneel meer. 
 • Ben ik wel goed genoeg om deel te nemen?  Oh ja! 

Heb je nog andere bezorgdheden? Stel gerust je vraag!

Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten op een van mijn workshops!

 

Lieve Vander Linden van Uit Jezelf

lieve@uitjezelf.be 

 

0498 84 03 19.

 

PS: Je kan het mastertraject op elk moment aanvullen met een persoonlijk coachingtraject. Maak je gratis 30-minuten afspraak voor meer info. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0