· 

Van 'Ik heb geen tijd' tot 'Ga ik nog wel mezelf zijn?'

In deze blog beantwoord ik een paar veelgestelde vragen.
 
  • Wanneer ik aan het werken ben, heb ik geen tijd om over mezelf te reflecterenDe keuze om al dan niet even bij jezelf stil te staan, is aan jou. We leren allemaal door ervaring. Ook jij zal al geleerd hebben uit je dagdagelijkse praktijk. Dat wil zeggen dat je toch de moeite neemt om te reflecteren over jezelf. Soms kan dat snel gaan. Soms zal je meer tijd nodig hebben om na te gaan welke patronen je doet en wat je valkuilen zijn. Tijdens het online traject Ruimte in mijn hoofd leer je hoe je belemmerende overtuigingen om te buigen zodat je weer bruist van energie.
  • De training Effectiever communiceren met NLP duurt 3 dagen. Waarom 3 dagen? Die tijd heb ik niet.  Op die drie dagen leer en ervaar je enorm veel! Je hebt tijd nodig om dat allemaal te integreren. Vandaar dat je tussen twee sessies die tijd krijgt om te oefenen in je dagdagelijkse praktijk. Deze training is veel meer dan wat theorie op papier! Het is een training waar je écht iets aan hebt. Je oefent onmiddellijk wat je leert. Tegelijkertijd maak je een persoonlijk ontwikkelingsproces door. Na die drie dagen ga je sneller to the point tijdens je gesprekken en behoud je je energie. Tweemaal winst!
  • Zal ik ooit volleerd zijn? Ja en neen. Ja, want je weet op elk moment wat je weet. En dat is OK! Neen, want als mens zijn we voortdurend in ontwikkeling. Situaties die je van slag maken, kan je aangrijpen om tot nieuwe inzichten over jezelf te komen. Je persoonlijke ontwikkeling is cyclisch en verdiept zich telkens. Je zal wel merken dat je rustiger bent, dat je je minder zorgen maakt en meer geniet van het leven!
  • Als ik te maken heb met weerstand van mijn gesprekspartner, dan moet IK toch niet veranderen? Dan is het toch de andere die wat te leren heeft? Ja, inderdaad, dan heeft je gesprekspartner wat te leren. En jij ook! Leren hoe om te gaan met die weerstand zodat je rustig en vanuit je kracht, respectvol reageert. Je zal versteld staan van het effect op je gesprekspartner wanneer je op de nieuwe manier communiceert!
  • Ga ik nog wel mezelf zijn wanneer ik je trainingen volg? Jazeker! Tijdens het traject leg je een nieuw fundament van hoe je naar jezelf en de wereld kijkt. Dat fundament gaat over wie je écht bent! Je prikt door je angst en je weerstand. Je ontdekt wat echt belangrijk is voor jou en wat je echt wilt. Je groeit naar je ware zelf. Je speelt geen toneel meer. 
  • Ben ik wel goed genoeg om deel te nemen?  Oh ja! 
  • Moet ik me voorbereiden? Ik heb namelijk geen voorkennis.  Er is geen voorkennis vereist. Je leert stapsgewijs bij. 

Heb je nog andere vragen Stel gerust je vraag!

Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten op een van mijn workshops!

 

Lieve Vander Linden 

Rustbrenger

 

lieve@uitjezelf.be 

0498 84 03 19


Over de auteur

Lieve Vander Linden van Uit Jezelf heeft 20 jaar onderwijservaring en is trainer, teamcoach,  Ontwikkelingsgerichte NLP-coach, perfectionismecoach en loopbaancoach. Ze werkt volgens het Ontwikkelingsgerichte gedachtegoed ontwikkeld door Rudy Vandamme. (Deep Evolvement ®, Het Vorkmodel ® en de Ontwikkelcirkel ®). 

 

Ze is een gedreven trainer en coach en haalt in korte tijd veel uit de mensen door haar krachtige reflectieve vragen. 

 

Blijf op de hoogte van de activiteiten, nieuwe blogs van Uit Jezelf en krijg tips i.v.m. communicatie en welbevinden. Schrijf je in op de nieuwsbrief en krijg er het gratis e-book Feedback geven met impact bij.

Reactie schrijven

Commentaren: 0