· 

Hoe leider worden over je energievretende emoties?

Lukas* is IT-verantwoordelijke. Hij wordt regelmatig geconfronteerd met collega’s wiens PC niet meer naar behoren functioneert. Ze verlangen dat Lukas de problemen zo snel mogelijk oplost.

 

Lukas neemt die problemen persoonlijk op. Alsof het zijn schuld is dat die PC’s niet meer werken. Er komen dan ook heel wat emoties naar boven. Maar Lukas is een man, hij laat niets blijken. 

 

Tot onlangs. Hij reageerde nogal emotioneel en verloor zoveel energie dat zijn gezinsleven er mee onder leed.  Daarom heeft Lukas de stap naar coaching gezet, om leider te worden over zijn energievretende emoties. Nu is Lukas in staat om rustig te luisteren naar zijn collega’s en gerichte vragen te stellen. Hij is verlost van zijn schuldgevoelens en blijft in zijn kracht staan.

Hoe slaagt Lukas erin om uit zijn emotionele valkuil te blijven?

 

Door zich af te vragen wat nu juist maakt dat hij de schuld op zich neemt wanneer een PC niet meer naar behoren werkt. Tijdens het coachingtraject is Lukas zich bewust geworden van zijn achterliggende overtuigingen. Bleek nu dat die overtuigingen niet waar zijn en dat ze hem al die tijd zoveel energie gekost hebben… 

 

En zeg nu zelf, wat is het nut om iets te geloven dat niet waar is en dat je zoveel energie kost?

 

Op dat moment was Lukas in staat om komaf te maken met zijn belemmerende overtuigingen. We zijn samen op zoek gegaan naar ondersteunende overtuigingen die ervoor zorgen dat Lukas rustig reageert wanneer een collega met een IT-probleem afkomt. Lukas heeft zijn nieuwe mindset nog meer geïntegreerd met een NLP-oefening.

 

Kan het zo snel gaan?

Ja! Zo snel kan het gaan! 

 

Is Lukas dan nooit meer emotioneel?

Toch wel! Gelukkig voelt Lukas nog wel emoties. Feit is dat Lukas geen last meer heeft van die energievretende emoties. Hij bespaart energie 😊! En wanneer hij dan toch weer in zijn emotionele valkuil valt, dan weet hij hoe er uit te geraken. 

 

Ook jij kan nu al zelf aan de slag met je energievretende emoties

Ga aan de slag met het online traject Ruimte in mijn hoofd of maak je gratis 30-minuten afspraak voor een vrijblijvend en verkennend gesprek.

 

Ik wens je een boeiende ontdekkingstocht op weg naar emotioneel leiderschap!

 

Lieve

0498 84 03 19

lieve@uitjezelf.be

www.uitjezelf.be

 

* Om de privacy van mijn coachee te respecteren, heb ik een andere naam gekozen.


Over de auteur

Lieve Vander Linden van Uit Jezelf heeft 20 jaar onderwijservaring en is trainer, teamcoach,  Ontwikkelingsgerichte NLP-coach, perfectionismecoach en loopbaancoach. Ze werkt volgens het Ontwikkelingsgerichte gedachtegoed ontwikkeld door Rudy Vandamme. (Deep Evolvement ®, Het Vorkmodel ® en de Ontwikkelcirkel ®). 

 

Ze is een gedreven trainer en coach en haalt in korte tijd veel uit de mensen door haar krachtige reflectieve vragen. 

 

Blijf op de hoogte van de activiteiten, nieuwe blogs van Uit Jezelf en krijg tips i.v.m. communicatie en welbevinden. Schrijf je in op de nieuwsbrief en krijg er het gratis e-book Feedback geven met impact bij.


Reactie schrijven

Commentaren: 0