· 

Uit het doolhof van je burn-out

Marie* is in de eerste helft van het jaar uitgevallen met burn-out. Ze doet haar verhaal over wat een coachingtraject bij Uit Jezelf haar gebracht heeft.

 

Ik had een redelijk zwaar en veeleisend werk. Ontslagen na reorganisatie en onmiddellijk ander werk gevonden. Ik kreeg de verantwoordelijkheid van een groot internationaal project waar alles chaotisch verliep. Ik had de zaken niet meer onder controle. Na ontslag van mijn collega, kreeg ik er nog eens extra werk en druk bij. Dan ben ik 2 weken uitgevallen maar ik wou snel weer aan het werk voor mijn klanten. Ik ben er namelijk heel sterk van overtuigd dat het product dat in ons bedrijf ontwikkeld wordt, van goede kwaliteit is en een meerwaarde heeft voor hen. 

 

Ik ging ook weer aan het werk en werkte 12 uur per dag. Mijn verstand bleef zeggen dat ik door moest blijven doen. Op een bepaald moment heeft mijn lichaam STOP gezegd. Ik kon niet meer uit bed. De huisarts stelde burn-out vast. Dat vond ik heel erg! Omdat ik dacht alles aan te kunnen. Ik zie mijn uitval met burn-out als een persoonlijk falen. Op het werk zeggen ze me dat ik te zwak ben voor de functie die ik uitoefende. Ze gaan iemand zoeken die er beter tegen bestand is tegen de zware extreme druk. 

 

Na het lezen van ”Zeg me dat ik OK ben”, het boek van Marcel Hendrickx, was ik opgelucht. Er is immers een reden waarom ik me zo gedraag, waarom ik het leven als zwaar ervaar, waarom alles zo een last is. Ik was ook gerustgesteld omdat ik besefte dat ik niet de enigste was met het perfectionismepatroon. En ik kreeg hoop omdat er iets aan te doen is!

 

Marcel verwees me door naar Lieve. We hebben mijn patroon in kaart gebracht en het was zalig om in contact te komen met mijn vrij kind! Een meerwaarde om door Lieve gecoacht te worden, is dat zij naast perfectionismecoach ook NLP-coach is. Ze is heel sterk in het naar boven laten komen van mijn achterliggende overtuigingen die maken dat ik mezelf belemmer in mijn leven. Dit was echt wel heel confronterend…  En ook heel leerrijk! 

 

Ik ervaar dat het beter is om dingen te doen vanuit mijn eigen overtuiging i.p.v. anderen te willen pleasen. Ik verplichtte mezelf om enthousiast te zijn. Nu voel ik me zoals ik me voel. Is dat eens wat minder, dan mag dat van mezelf. Een hele opluchting!

 

Voor de coaching dacht ik dat ik iedereen van mijn gezin gelukkig moest maken, dat ik enthousiast moest zijn, dat ik lui was als ik in de zetel zat, dat ik faalde omdat ik thuis zit met burn-out, dat iedereen het druk heeft en dat ik zelfs mijn eigen vrienden niet meer durfde bellen voor een babbel. 

 

Uiteindelijk voelde ik me heel eenzaam.

 

Door de coaching sta ik weer in verbinding met mezelf. Ik ontdek dat ik vanuit mezelf wel wat waard ben, dat anderen me gewoon graag hebben om wie ik echt ben. Het is alsof een zware last van mijn schouders gevallen is. Die sterke eenzaamheid is verdwenen zoals sneeuw verdwijnt door de zon.

 

Ik raad Lieve aan omdat ze krachtige vragen stelt waardoor je veel inzichten opdoet. Ze staat sterk in haar schoenen. Ze heeft geen medelijden, wel een ongelooflijk mededogen! Je merkt dat ze een ervaren NLP- en perfectionismecoach is omdat ze om kan met al mijn issues waar ik mee worstel.

 

* Marie is een schuilnaam.

 

Zit je na het lezen van deze getuigenis met vragen over je eigen functioneren op het werk? Contacteer me gerust en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Na het gesprek beslis je of je een traject start.  Neem contact op via lieve@uitjezelf.be of 0498 84 03 19 of klik op onderstaande knop om je gratis afspraak te maken.


Over de auteur

Lieve Vander Linden van Uit Jezelf heeft 20 jaar onderwijservaring en is trainer, facilitator van teams,  Ontwikkelingsgerichte NLP-coach, perfectionismecoach en loopbaancoach. Ze werkt volgens het Ontwikkelingsgerichte gedachtegoed ontwikkeld door Rudy Vandamme. (Deep Evolvement ®, Het Vorkmodel ® en de Ontwikkelcirkel ®). 

 

Ze is een gedreven trainer en coach en haalt in korte tijd veel uit de mensen door haar krachtige reflectieve vragen. 

 

Blijf op de hoogte van de activiteiten, nieuwe blogs van Uit Jezelf en krijg tips i.v.m. communicatie en welbevinden. Schrijf je in op de nieuwsbrief en krijg er het gratis e-book 10 tips om feedback te geven met impact bij.


Over de auteur

Lieve Vander Linden van Uit Jezelf heeft 20 jaar onderwijservaring en is trainer, facilitator van teamontwikkelingstrajecten, ontwikkelingsgerichte NLP-coach, perfectionismecoach en loopbaancoach. 

 

Ze is een gedreven trainer, facilitator en coach en haalt in korte tijd veel uit de mensen door haar krachtige reflectieve vragen. 

 

Blijf op de hoogte van de activiteiten en nieuwe blogs van Uit Jezelf en krijg tips i.v.m. communicatie en welbevinden. Schrijf je in op de nieuwsbrief en krijg er het gratis e-book 10 tips om feedback te geven met impact bij.